Keystone logo
Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Introduktion

Vi mener, at interesse er grundårsagen til de fleste af verdens problemer.

Hvis vi ikke havde sammensat rente, ville vi ikke have brug for sammensat vækst. Og hvis vi ikke havde brug for sammensat vækst, ville vi ikke have det meste af gældsinduceret fattigdom, ressourcehungrige krige og løbende klimaforandringer, vi nu ser. Eksperter siger, at selv vores nuværende pandemi er resultatet af faldende biodiversitet, stort set drevet af en voldsom vækstindstilling. Alle renter - hvad enten de er simple eller sammensatte renter, hvad enten de er til meget lave eller meget høje renter - vokser så hurtigt, at vi simpelthen ikke kan følge med.

Brug for et eksempel? Brasilien er hjemsted for den smukke Amazonas regnskov. Dette frodige vidunder forsyner os med en fjerdedel af verdens ilt. Desværre forsvinder denne skov i vores levetid. Hvorfor? Så Brasilien kan betale 200 milliarder dollars i gæld. Hvordan? Med tømmer.

Eller tag et eksempel tættere på hjemmet. Er du eller nogen, du kender, knust under voksende personlig gæld? 43% af alle amerikanske familier bruger nu mere, end de tjener hvert år. Og dette problem bliver værre for hvert år for millioner af familier over hele verden.

Vi mener, at der er en sammenhæng mellem interesse og mange af verdens problemer. Og vi mener, at islamisk finansiering kan hjælpe med at løse nogle af disse problemer.

Men for at dette kan ske, har vi brug for to ting: lovens bogstav og lovens ånd. For at lovens bogstav skal fungere, skal islamisk finansiering følge nogle grundlæggende minimumsstandarder. Standarder, der ikke tages alvorligt, medmindre centralbanker begynder at trække nogle licenser.

Den bedste standard i branchen - de facto i over 90% af verdens islamiske AAOIFI - er AAOIFI (udtales "ao-fee"), som står for Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions. AAOIFI samler forskere fra hele verden, der er enige om sharia-standarder. Og fordi AAOIFI giver minimumsstandarder, hvis den ikke er AAOIFI -kompatibel, er den sandsynligvis ikke Shariah-kompatibel. Som en forsker sagde det, "Det tætteste, vi har Ijma (videnskabelig konsensus) inden for islamisk finansiering, er AAOIFI ." Ijma , som du ved, den højeste beviskilde efter Koranen og hadith i traditionel islamisk retspraksis. Vi mener, at det er et godt udgangspunkt for at følge AAOIFI at følge AAOIFI Shariah-standarder - og spørgsmålstegn ved, om din bank, lærde eller træner følger dem.

Men vi kan ikke stoppe der. Islamisk finansiering skal også følge lovens ånd.

Vi er nødt til at fremme egenkapitalbaserede strukturer som Musharakah og Mudarabah og reducere vores afhængighed af hensigtsmæssige strukturer som Murabaha. Vi er nødt til at fjerne Tawarruq . Og på et bredere niveau er vi nødt til at løse det større problem med fraktioneret gældsreservebank. Hvorfor låner banker penge, de ikke har? Og tjene penge på penge, der ikke findes? Giver dette mening?

Mens virkeligheden er, at banker ikke går væk når som helst snart, er et første skridt til at udfordre brøkdel af gældsreservebank etablering af en globalt anerkendt guldbaseret valuta. Dette tvinger straks markedet til at binde transaktioner til aktiver snarere end at basere dem på blot antal inde i computere.

Så hvor starter vi med at fremme loven i bogstav og ånd?

Vi tror, det starter med dig og mig.

Hvis du har en konto i en konventionel bank, skal du flytte dine penge til en islamisk bank. Hvis der ikke er islamiske banker i dit land, skal du åbne en oversøisk konto i et land, der gør det.

Hvis du er bankmand, kan du begynde at gøre to ting i din bank: 1) kontrollere, om din banks produkter overholder AAOIFI . De nyeste standarder findes på www. AAOIFI .com ; og 2) begynde at skifte til Musharakah og Mudarabah for en række aktiviteter lige fra likviditetsstyring til handelsfinansiering. Og hvis din bank ikke tilbyder islamisk finansiering, så spørg hvorfor.

Hvis du er en regulator, og der allerede praktiseres islamisk finansiering i din jurisdiktion, skal banker presses til at følge AAOIFI eller risikere at få deres licenser suspenderet. På et bredere niveau skal du støtte den islamiske mikrofinansieringsindustri. Hvis islamisk finansiering endnu ikke har nået din jurisdiktion, skal du fremme bevidsthed med uddannelses- og uddannelsesinitiativer.

Hvis du er iværksætter, har du sandsynligvis en færdighed, som den islamiske finansbranche kunne bruge. Drøm stort: Opret en virksomhed, en samfundsbaseret institution, en lokal valuta, en økologisk orienteret landsby eller et innovativt produkt. I de fleste lande mangler folk stadig interessefrie alternativer til hjem, uddannelse og sundhedsfinansiering. Hvorfor er det lettere at udstede en Sukuk på en milliard dollar, end det er at skaffe en eneste krone til en sharia-kompatibel uddannelsesfinansiering? Hvordan kan vi bedre operere Zakah? Hvordan bygger vi Waqf-baserede community-ejede tillidsmodeller?

Hvis du er studerende, skal du lære islamisk økonomi. Tænk ud over den almindelige karrierevej og overvej seriøst at starte noget på egen hånd. Gør hvad du elsker, og succes følger.

Og hvis du er en underviser, der - ligesom os - prøver at ændre islamisk finansiering til det bedre, skal du være tålmodig. Varig forandring tager år, ofte årtier. Modstå fristelsen til at "smide babyen ud med badevandet" og afvis al islamisk økonomi. Industrien er stadig et igangværende arbejde med en lang vej at gå. Vær en del af dette fremskridt i stedet for at gå i gang med en blændende ny teori om økonomi, der lader den gennemsnitlige kunde skrabe hovedet og undre sig over, hvordan man finansierer et lille hus til sin familie. Bare fremme Diminishing Musharakah i stedet for f.eks. Det dybere, strukturelle miljø, som islamisk finansiering arver - brøkdel af gældsreservebank, fiat-valuta - løses ikke ved at erstatte produkter. De løses ved at erstatte systemer: guldbaserede valutaer udstedt af islamiske centralbanker.

Vi tror på, at dette århundrede - faktisk de kommende år - ikke vil være som noget før. Global opvarmning vil betyde mindre mad og vand. Spidsolie betyder mindre energi. Og gentagne finansielle kriser vil betyde mindre sikkerhed. Vi kan kaste vores hænder op og gå væk med afsked. Eller vi kan identificere rodproblemerne og gøre noget ved det. Gud gør os kun ansvarlige for vores handlinger. Han tager sig af resultaterne.

Vi mener, at det er tid til åbent at sætte spørgsmålstegn ved det interessebaserede paradigme og fremme rentefri finansiering som det gennemprøvede alternativ. Tiden er inde. Men det første skridt til at stille spørgsmålstegn ved et paradigme og tilbyde et alternativ er at uddanne sig selv.

Først da vil du tro. For hvis du tror, så vil alle andre også.

Placeringer

  • Dubai

    Dubai, Forenede Arabiske Emirater

    Spørgsmål