Keystone logo
Kontakt skoler direkte - sammenlign 3 Online Programmer i Databeskyttelseslovgivning 2024

3 Online Programmer i Databeskyttelseslovgivning 2024

Oversigt

Hvad er data- og persondatalovgivning?
Data- og persondatalovgivning henviser til de nationale og internationale love, der regulerer indsamling, opbevaring, brug og videregivelse af personoplysninger og information. Disse love varierer fra land til land, men de kræver typisk, at virksomheder skal indhente samtykke fra enkeltpersoner, før de indsamler eller bruger deres personoplysninger. I nogle tilfælde kan virksomhederne også være forpligtet til at give enkeltpersoner adgang til deres data og træffe foranstaltninger til at beskytte dem mod uautoriseret brug eller videregivelse.

Hvilke karrieremuligheder er der inden for data- og persondatalovgivning?
Der findes flere forskellige karrieremuligheder inden for data- og persondatalovgivning. Disse omfatter databeskyttelsesadvokater, der rådgiver virksomheder om overholdelse af lovgivningen om databeskyttelse, databeskyttelsesansvarlige, der udvikler og gennemfører politikker og procedurer til beskyttelse af personoplysninger, og informationssikkerhedsspecialister, der arbejder med at sikre digitale systemer og forhindre uautoriseret adgang til følsomme oplysninger. Fagfolk med data- og privatlivsretlige grader kan arbejde for en stor virksomhed for at implementere og vedligeholde databeskyttelsespolitikker eller indtræde i et advokatfirma med henblik på at specialisere sig i sager, der omhandler brud på data- og privatlivslove.

Hvad vil jeg studere under en data- og privatlivsretlig grad?
Der findes forskellige uddannelser og kursusmuligheder for personer, der er interesserede i at gøre karriere inden for data- og privatlivets fred. Nogle af de mulige uddannelser omfatter en bachelor i datalogi, en master i informationssystemsikkerhed eller en juris Doctor. Kursusarbejde kan omfatte emner som f.eks. lovgivning om databeskyttelse, informationssikkerhedsstyring og datamining samt enalysis.

Læs mere

Filtre

  • Jura
  • Databeskyttelseslovgivning
Studieområde
  • Jura (3)
  • Tilbage til hovedkategori
Placeringer
Find flere lokationer
Grad type
Varighed
Studietempo
Sprog
Sprog
Studieformat