Læs den officielle beskrivelse

Det fælles masteruddannelse i Energy for Smart Cities (SMCS) tilbydes af fire europæiske universiteter via InnoEnergy. Verdens befolkning bliver stadig mere urban. Mere end halvdelen af ​​os bor nu i en by. Flere vil gøre det i fremtiden. Vi står over for nye udfordringer inden for bydesign, civil infrastruktur og energistyring. Dette program giver dig mulighed for at bidrage til løsningen.

Energi til Smart Cities på KTH

Det fælles kandidatuddannelse i Energy for Smart Cities giver dig dybde og bredde til din tekniske og tekniske viden, udstyrer dig med forretningskompetencer og innovationsstyringsteknikker, og forbinder dig med den nyeste tænkning om byudvikling i et forandringssamfund. Som følge heraf vil du være i stand til at spille en central rolle i udviklingen af ​​smart, sikker og bæredygtig energi til funktionelle og ressourceeffektive bysamfund.

I løbet af programmet har du uovertruffen muligheder for at engagere dig direkte hos store industrielle aktører og forskningsinstitutter, små specialiserede virksomheder og innovative nyskabende virksomheder inden for smart byer og bygninger. Store virksomheder som ABB er aktivt involveret i programmet, ligesom virksomheder som EcoBam, SiarQ, Ionseed, Enervalis, Watly, Everis, Iskra og ComsaEnte samt innovationsstøtteorganisationer som ACC1Ó og Barcelona Activa.

Det fælles masteruddannelse i Energy for Smart Cities er et internationalt, toårigt program, der drives i fællesskab af fire europæiske universiteter. Du vil deltage i studerende fra hele verden på to af disse universiteter samt på specialiserede begivenheder og aktiviteter i hele Europa. Efter en vellykket gennemførelse af programmet og din afhandling vil du modtage en kandidatgrad fra to af disse institutioner i form af et dobbelt diplom:

 • International Master of Science i Elektroteknik til Smart Grids and Buildings, fra INP: Grenoble Institute of Technology, Frankrig
 • Kandidatuddannelsen, KTH Royal Institute of Technology, Sverige
 • Kandidatuddannelsen: Energi, fra KU Leuven, Belgien
 • Master of Energy Engineering, fra UPC: Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech, Spanien

Merværdiaktiviteter

Innovation Journey er et kritisk element i MSc Energy for Smart Cities-programmet, der løber over de to studieår. I løbet af innovationsrejse vil du arbejde i hold på en rigtig udfordring, som en af ​​vores opstarts- eller industripartnere har sat i brug ved hjælp af Systematic Inventive Thinking® (SIT) -værktøjer, der fremmer innovative tanker og styrer implementeringen. Endemålets mål for innovationsrejsen er at skabe en gennemførlig prototype, der kan udvikles til markedet.

Der er tre milepæle på innovationsrejsen, der hver består af en uges kursus i en anden europæisk by:

 • Smart Cities uge, Barcelona
 • BIZ Bootcamp, Leuven
 • Entreprenørskabsskole, Amsterdam

Kandidater fra programmet vil erhverve følgende færdigheder, viden og egenskaber:

 • Dyb viden om elektrisk energiforarbejdning, mekanisk teknologi og anvendt termodynamik
 • Dyb viden om design og drift af elektriske og mekaniske energisystemer
 • Forståelse af den bredere socioøkonomiske kontekst og evnen til at kommunikere med ikke-tekniske publikum
 • Et åbent, analytisk problemløsende sind med evnen til at præsentere ideer og innovative løsninger på en struktureret måde
 • Executive, ledelse og iværksætterfærdigheder og en forståelse af hvor og hvordan man skal anvende dem
 • Indblik i etiske, sociale og økonomiske rammer for bæredygtig energi i smart-city-sammenhængen
 • Evnen til selvstændigt at samle nye indsigter, metoder og resultater inden for disciplinen og anvende dem i en forsknings- eller faglig sammenhæng
 • Den kritiske evne til at forstå, vurdere og forfølge ingeniørens sociale rolle

Programmet er akkrediteret af Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT).

Karriere

Efter afslutningen af ​​programmet kan vores kandidat ingeniører deltage i state-of-the-art design, kontrol og drift af energikonverteringssystemer i en smart-city-kontekst. De har indgående kendskab til alle grundlæggende aspekter og metoder til energikonvertering og afbalanceret energiforbrug; de er i stand til at anvende denne viden på kreative måder; og har de nødvendige færdigheder og teknikker til at udvikle sig yderligere på dette område.

Vores kandidater arbejder med en række interessenter inden for energi og smart city-domænet, herunder industri, netoperatører, regulatorer, udviklere og offentlige organer. Kandidater har også forfulgt karriere inden for forskning, design, drift og ledelse i eksisterende organisationer samt at starte deres egne innovative virksomheder.

Program undervist i:
Engelsk
This course is Online
Start Date
Duration
2 år
Fuldtid
Deadline
Efter placeringer
Efter dato